SnídaněSvačinyDětiVegetariánskéBez lepkuBez laktózyVeganské
07. 06. 2024
@kitchenaffair.cz

Jahodový džem s hřebíčkem

Uchovejte si lahodnou chuť jahod v domácím jahodovém džemu s hřebíčkem podle receptu od Evy Bartošové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na cca 1,5 litru džemu (tj. 3–4 zavařovačky po 370-500 ml):

  • 1 kgjahod
  • 500 gcukru
  • 10 gcitrusového pektinu
  • 10 kshřebíčku
  • 2 lžičkykyseliny citronové

Postup

1

Jahody zbavíme stopky a omyjeme. Větší plody můžeme přepůlit, ale není to podmínkou. Jahody se poměrně rychle rozvaří.

2

Do hrnce dáme společně s jahodami i 150 ml vody, hřebíček a začneme pomalu zahřívat, dokud se jahody nerozvaří do požadované konzistence – v  džemu můžeme nechat kousky nebo ho můžeme rozmixovat tyčovým mixérem. 

Do menší mističky odebereme 3 lžíce cukru z celkového množství a smícháme s pektinem. Tuto směs nasypeme do rozvařených jahod a za stálého míchání minutu povaříme. 

3

Potom vsypeme i zbylý cukr. Vše důkladně rozmícháme a necháme 7–10 minut vařit. 

4

Na závěr do džemu přidáme dvě lžičky kyseliny citronové, rozmícháme a ještě horký džem naplníme do vyvařených skleniček.

Další recepty na džemy:

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty