SnídaněSvačinyOvoce
23. 06. 2023
@kitchenaffair.cz

Malinový džem s mátou a proseccem

Vyzkoušejte netradiční malinový džem s mátou a proseccem podle receptu od Kitchen Affair. Perfektně se hodí např. k našemu pečivu z Pekařství Globus.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Suroviny na cca 1,2 l džemu:

  • 900 gmražených nebo čerstvých malin
  • 1 baleníGelfixu Super 3:1
  • 350 gkrupicového cukru
  • 150 mlproseca
  • několik snítek máty

Postup

1

Maliny dáme do hrnce a pomalu je rozvaříme.

2

Přidáme celé snítky máty a zhruba 5 minut společně povaříme. Potom mátu z hrnce vyndáme a do džemu vlijeme prosecco. Obsah sáčku Gelfix v mističce smícháme s 50 g cukru. Zbytek cukru dáme do další mističky a necháme zatím stranou.

3

Cukr s Gelfixem důkladně vmícháme do džemu. Potom přidáme i zbytek cukru a za stálého míchání 5 minut vaříme. Během vaření můžeme ze džemu sbírat pěnu.

4

Ještě horký džem nalijeme do čistých suchých sklenic a ihned zavíčkujeme.

5

Necháme odležet a poté můžeme podávat např. s čerstvým pečivem z Pekařství Globus.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty