Vyzkoušejte netradiční malinový džem s mátou a proseccem podle receptu od Kitchen Affair. Perfektně se hodí např. k našemu pečivu z Pekařství Globus.
Náročnost receptu
Příprava 30 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Suroviny na cca 1,2 l džemu:
900 gmražených nebo čerstvých malin
1 baleníGelfixu Super 3:1
350 gkrupicového cukru
150 mlproseca
několik snítek máty
Postup
1
Maliny dáme do hrnce a pomalu je rozvaříme.
2
Přidáme celé snítky máty a zhruba 5 minut společně povaříme. Potom mátu z hrnce vyndáme a do džemu vlijeme prosecco. Obsah sáčku Gelfix v mističce smícháme s 50 g cukru. Zbytek cukru dáme do další mističky a necháme zatím stranou.
3
Cukr s Gelfixem důkladně vmícháme do džemu. Potom přidáme i zbytek cukru a za stálého míchání 5 minut vaříme. Během vaření můžeme ze džemu sbírat pěnu.
4
Ještě horký džem nalijeme do čistých suchých sklenic a ihned zavíčkujeme.
5
Necháme odležet a poté můžeme podávat např. s čerstvým pečivem z Pekařství Globus.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.