Posilněte se po ránu rýžovou kaší s lyofilizovanými malinami podle receptu Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Příprava 30 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
1 lplnotučného mléka
100 grýže
1/4lžičky soli
60 gcukru krupice
mrazem sušené maliny
1vejce
1 ksskořice
1 kskardamomu
1 kousekcitronové kůry
Na dokončení:
čerstvé maliny
hrubě sekané pistácie
Postup
1
Rýži nasypeme do mléka, přidáme sůl a koření a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme přikryté na mírném ohni asi 20 minut a dáváme pozor, aby se rýže nepřipálila.
2
V misce vyšleháme vejce s cukrem do pěny a tu zašleháme do uvařené rýže tak, aby se vajíčka nesrazila.
3
Sejmeme z ohně, přidáme sušené maliny a za občasného promíchání necháme zchladnout.
4
Vyjmeme koření, kaši rozdělíme do misek a dozdobíme malinami a pistáciemi.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.