SvačinyHlavní jídlaKuřecí a další drůbež
08. 09. 2023
@vojtech_postulka

Celozrnný sendvič s kuřecím masem, rajčaty a rukolou

Tento celozrnný sendvič se stane u vás doma favoritem, ať už na cestě do přírody, nebo když si budete lámat hlavu s rychlým občerstvením na večerní party.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na sendvič

  • 500 gkuřecích prsou
  • stroužek česneku
  • čerstvé bylinky (tymián, oregano)
  • 8plátků celozrnného chleba Globus
  • olivový olej
  • 2vejce
  • zakysaná smetana
  • rajčata
  • čerstvá rukola nebo jiný salát
  • sůl a pepř

Postup

1

Vejce dáme vařit do vroucí osolené vody na 10–12 minut. Mezitím si očistíme kuřecí maso a nakrájíme na tenké plátky, které osolíme a okořeníme mletým pepřem.

2

Maso zprudka opečeme na olivovém oleji z obou stran do zlatova, ke konci přidáme rozdrcený česnek a čerstvé bylinky, ztlumíme plamen a pozvolna dusíme cca 5 minut. Odstavíme a necháme pomalu vychladnout.

Mezitím si oloupeme vejce a žloutky rozmačkáme v misce najemno, bílky nasekáme nožem na menší kostičky. Přidáme 1 lžičku zakysané smetany, dochutíme solí, pepřem a nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.

3

Opečeme si cereální chléb – buď nasucho v toustovači anebo na olivovém oleji s česnekem.

4

Všechny připravené suroviny postupně poskládáme na sebe. Nejprve opečený chléb potřeme vaječnou pomazánkou, přidáme nakrájená rajčata, opečená kuřecí prsa, očištěnou rukolu a poslední vrstvu uzavřeme opět opečeným chlebem, spojíme špejlí a můžeme servírovat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty