DětiDezertyHalloweenSvátkyZákuskyOslava
15. 10. 2021
@marsalekjosef82

Čarodějnické klobouky

Hledáte doslova kouzelný zákusek? Vyzkoušejte tyto čarodějnické klobouky podle Josefa Maršálka. Skvěle se hodí na halloweenskou party nebo narozeninovou oslavu pro malé i velké čaroděje.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Obtížné

Co budete potřebovat

Na 20 kusů:

Na piškoty:

  • 2vejce velikosti M
  • 30 gcukru krupice
  • 15 gvody
  • 50 ghladké mouky
  • 10 gkukuřičného škrobu
  • kůru z jednoho citrónu

Na citronový sníh:

  • 120 gbílku (asi ze 4 ks vajec)
  • 30 gcitronové šťávy
  • 300 gcukru krupice
  • 3 gželatiny
  • 10 gvanilkového cukru

Na dokončení:

  • 300 gčokolády
  • 60 gkakaového másla a nebo kokosového oleje

Postup

1

Bílky smícháme s vodou a cukrem a vyšleháme do pevného nadýchaného sněhu. Opatrně ručně vmícháme žloutky a nakonec směs mouky, škrobu a citronové kůry. Mícháme rychle a rázně, aby nám hmota nezřídla.

2

Připravenou hmotou naplníme sáček s hladkou trubičkou o průměru asi 1 cm a na plech s papírem na pečení stříkáme menší a větší polokoule.

Ihned pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C 15 až 20 minut dozlatova. Troubu zbytečně neotvíráme. Upečené piškoty jdou snadno sejmout z papíru, na kterém se pekly. Necháme je vychladnout.

3

Nyní si připravíme sníh. V misce smícháme bílky, oba cukry, citrónovou šťávu a tuto směs ve vodní lázni nebo v mikrovlnce za občasného míchání nahřejeme do horka. Cukr musí být zcela rozpuštěný.

Do této směsi přidáme předem namočenou a nabobtnalou želatinu. Teprve poté horkou směs vyšleháme do pevného sněhu, kterým naplníme sáček se stejnou trubičkou jako na piškoty a na vychladlé základy stříkáme kolmo vzhůru kužele do podoby čarodějnických čepic.

4

Necháme při pokojové teplotě 5 až 10 minut zaschnout a mezitím si připravíme ve vodní lázni čokoládovou polevu rozpuštěním čokolády a kakaového másla nebo kokosového oleje.

V polevě namáčíme zaschlé špičky. Poleva by měla mít teplotu kolem 35 až 37 °C. Namočené špičky necháme na mřížce okapat a poté je sejmeme a necháme čokoládu zcela ztuhnout.

5

Před zatuhnutím můžeme polevu posypat různým dortovým sypáním nebo můžeme připravit několik variant polev z různých druhů čokolády pro pestřejší barevnost klobouků.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty