Choux s kaki kompotem a šlehačkovým krémem
Toto originální choux s kaki kompotem a šlehačkovým krémem od Kitchen Affair se skvěle hodí jak na halloweenskou párty, tak i jakoukoliv podzimní oslavu.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 15 ks:
Na choux:
- 100 mlmléka
- 100 mlvody
- 90 gmásla
- špetkusoli
- špetkucukru
- 130 ghladké mouky
- 200 gvajec (cca 3–4 ks)
Na křupavou vrstvu:
- 60 ghladké mouky
- 60 gtřtinového cukru Globus
- 50 gmásla
Na kaki kompot:
- 5 kszralých kaki
- 3 lžícetřtinového cukru Globus
- 2 lžícecitronové šťávy
- 1 lžícekukuřičného škrobu
- 4 kshřebíčku
- ¼ lžičkysušeného mletého zázvoru
Na šlehačkový krém:
- 500 mlsmetany ke šlehání
- 250 gmascarpone
- 40 gmoučkového cukru
Na ozdobu:
- čokoládové pecky, kousky čokolády, cukrářské posypky