Řeznictví GlobusHlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníUzeninyVánoceSvátky
20. 12. 2024
@vojtech_postulka

Grilovaná vinná klobása s červeným jablečným zelím a brambory s křenem

Připravte si na Vánoce sváteční grilovanou vinnou klobásu podle receptu Vojtěcha Poštulky, který ji podává s jablečným zelím a brambory s křenem.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 800 gvinné klobásy z Řeznictví Globus
  • 4–8špejlí
  • 100 gvepřového sádla

Na zelí:

  • 3cibule
  • ½ hlávky červeného zelí
  • 2jablka
  • 1 lžičkukmínu
  • bobkový list
  • 2 lžícebrusinek
  • sůl
  • cukr
  • jablečný ocet
  • jablečný džus (lze nahradit vodou)

Na brambory:

  • 1 kgbrambor
  • 50 gčerstvého křenu
  • 50 gmásla
  • 100 ml31% smetany
  • jarní cibulku
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup

1

Vinnou klobásu smotáme do šneka a napíchneme na špejli.

2

Oloupeme si brambory, zalijeme studenou vodou a dáme vařit.

3

Poté nakrouháme zelí a dáme ho na orestovanou cibulku s jablky, osolíme a podlijeme jablečným džusem nebo vodou. Necháme cca 25 minut podusit, než zelí změkne.

4

Na pánvi si rozehřejeme sádlo a pomalu na něm opečeme vinnou klobásu. Kdo chce, může přidat i bylinky.

5

Jakmile máme brambory uvařené, slijeme z nich vodu a nastrouháme do nich čerstvý křen. Přidáme máslo a smetanu. Vše pošťoucháme a dochutíme solí a pepřem.

6

Červené zelí dochutíme brusinkami, jablečným octem, cukrem a solí podle chuti. Vše společně servírujeme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty