DětiVegetariánskéDezertyVelikonoceSvátkyPečení
11. 04. 2024
@kitchenaffair.cz

Indiánky

Roztomilé velikonoční indiánky podle Kitchen Affair rozzáří váš sváteční stůl! Tyto nadýchané piškotové dobroty se sněhovou náplní a bílou čokoládou v zářivě žlutém odstínu připomínají malá kuřátka – skvěle se hodí k Velikonocům. Pusťte se do pečení a vytvořte si hravý dezert, který potěší děti i dospělé!

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na 20 ks indiánků:

Na buflery (piškoty):

  • 2vejce
  • 50 gcukru krupice
  • 50 ghladké mouky

Na sněhovou náplň:

  • 100 gbílků
  • 200 gcukru krupice
  • 3–4 lžícevody

Na polevu:

  • 200 gbílé čokolády
  • 20 golivového oleje
  • libovolné žluté potravinářské barvivo

Postup

1

Bílky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek, mouku a ručně metličkou smísíme.

2

Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme 20 vyšších koleček o průměru 5–7 centimetrů.

Dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C (horkovzduch) na cca 20 minut. Potom plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

3

Cukr rozdělíme na dvě stejné poloviny. Bílky dáme do mísy a krátce prošleháme, jen aby se cukr napěnil. Přisypeme cca 50 g cukru a vyšleháme. Potom přidáme dalších 50 g cukru a opět vyšleháme. Nemusí jít o přesně 50 g, prostě část první poloviny.

4

Druhou polovinu dáme do rendlíku s trochou vody a svaříme buď na bublinku, nebo na teplotu 116–118 °C.

Svařený cukrový sirup nalijeme za stálého šlehání do sněhu. Šleháme na plné obrátky, dokud nemáme lesklý tuhý sníh.

Sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a nastříkáme na buflery. Buď můžeme stříkat dvě stejná kolečka, anebo popustíme uzdu kreativitě a nastříkáme dvě nepravidelné hromádky – nejprve velkou a na její kraj pak malou. Bude připomínat kuřátko.

5

Čokoládu nakrájíme na co nejmenší kousky. Přesypeme do vyššího hrnečku, přidáme trochu olivového oleje a dáme rozehřát do mikrovlnné trouby. Během rozehřívání průběžně mícháme. Nakonec přidáme takové množství žluté barvy, aby se nám to líbilo.

6

Vychlazené indiánky máčíme v čokoládové polevě, necháme okapat a potom v chladu zaschnout.

7

Nakonec kuřátkům přiděláme očka. Můžeme použít rozpuštěnou tmavou čokoládu nebo různé cukrářské posypky.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty