Domácí marokánky z kandovaného ovoce, polité čokoládovou polevou krásně doplní váš výběr vánočního cukroví.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Snadné
Co budete potřebovat
Suroviny na cca 40 ks
250 ml mléka
50 g krupicového cukru
30 ghladké mouky
20 gmásla
100 gkandovaného ovoce nebo kandované pomerančové kůry
100 g lískových ořechů
100 g mandlí
100 grozinek
Na polevu
1tabulka tmavé čokolády
2 lžíce olivového oleje
Postup
1
Mléko dáme do hrnce s cukrem, máslem a moukou. Důkladně rozmícháme a svaříme zhruba na konzistenci hustší krupicové kaše.
2
Potom přidáme pokrájené ořechy, kandované ovoce a rozinky. Vše opět dobře rozmícháme. Z ještě teplé hmoty tvoříme na plech vyložený pečicím papírem placičky s průměrem asi 5 cm. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Potom plech vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Studené marokánky máčíme hladkou stranou do polevy z rozpuštěné čokolády a oleje.
3
Před konzumací necháme polevu úplně zatuhnout.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.