VegetariánskéVánoceSvátkyCukroví
15. 11. 2024
@kitchenaffair.cz

Perníčky

Perníčky krásně provoní váš domov a navodí tu správnou vánoční atmosféru. Připravte si je podle receptu Kitchen Affair, která je ozdobila originální bonbónovou vitráží.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Střední

Co budete potřebovat

Na těsto cca na 4 plechy:

  • 150 g rozehřátého medu
  • 50 grozehřátého másla
  • 80 gcukru moučka
  • 2vejce
  • 400 ghladké mouky
  • 1kypřicí prášek do perníku
  • 2 lžičkyperníkového koření
  • 2 lžícekakaa

Na bílkovou polevu:

  • 140 gmoučkového cukru
  • 1bílek
  • citronová šťáva

Na finální ozdobení:

  • bonbóny Bon Pari
  • různé druhy barevných posypek
  • tuby s barevnou polevou (pokud nebudete připravovat bílkovou)

Postup

1

Všechny suroviny dáme společně do mísy. Rukama vypracujeme hladké, nelepivé těsto.

2

Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho přes noc odpočívat v lednici. Další den ho vybalíme z fólie a rozdělíme na 4 díly.

3

Jednotlivé díly rozválíme na plát vysoký asi 3 mm. Vykrajovátky vykrajujeme jednotlivé perníčky, které v dostatečných rozestupech rozmístíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 8–15 minut – podle velikosti perníčků. Upečené perníčky ihned po vyjmutí z trouby lehce potřeme rozšlehaným bílkem.

4

Nyní si připravíme bílkovou polevu. Cukr s bílkem dáme do mísy a ručním šlehačem šleháme tak dlouho, dokud se cukr zcela nerozpustí a poleva nebude hladká. Pokud by poleva byla příliš hustá, přidáme pár kapek citronové šťávy. Zdobíme pomocí cukrářského sáčku s tenkou hladkou zdobičkou. Pokud se na malování polevou necítíme, můžeme perníčky polevou jen potřít a než stihne zaschnout, ozdobíme ji bonbóny nebo barevnými posypkami, fantazii se zkrátka meze nekladou. Ke zdobení si můžeme přizvat i děti.

5

Perníčky můžeme ozdobit také již předpřipravenou polevou, která se prodává v praktických dávkovacích tubách a hned v několika barevných variantách.

Při zdobení můžeme použít rovněž jednoduchou vitráž. Budeme potřebovat několik bonbónů Bon Pari. Do neupečených perníčků na plechu vytvoříme vykrajovátkem otvory – například hvězdičku.

6

Bonbóny dáme do igelitového sáčku a válečkem rozdrtíme. Potom je pomocí lžičky nasypeme do jednotlivých vykrojených otvorů. Nakonec perníčky upečeme.

7

Po upečení necháme perníčky zcela vychladnout na plechu a podáváme je, až změknou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty