VánoceSvátkyCukrovíPečení
05. 11. 2024
Globus tým

Pracny

Milujete pracny? Tak si je letos na Vánoce připravte podle našeho receptu. Množství kakaa zvolte podle toho, jak moc kakaové máte pracny rádi. A pokud si chcete ušetřit práci, zastavte se v naší Cukrárně Globus, kde během adventního času najdete už předpřipravené těsto od našich cukrářů.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na cca 20 větších formiček:

  • 250 ghladké mouky
  • 150 gmásla
  • 100 gmletých ořechů (vlašských nebo lískových)
  • 100 gmoučkového cukru
  • 3 lžícekakaa
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 větší žloutek
  • špetku mletého hřebíčku
  • špetkusoli
  • moučkový cukr na obalení

Postup

1

Smícháme mouku, cukr, mleté ořechy, kakao, skořici, hřebíček a špetku soli v míse. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky a jeden větší žloutek. Těsto zpracujeme, dokud nebude hladké a pevné.

2

Hotové těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ho odpočívat v lednici alespoň hodinu. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 °C a formičky na pracny vymažeme máslem.

3

Z odleželého těsta pomalu odebíráme malé kousky, kterými plníme připravené formičky.

4

Pečeme asi 10–15 minut, dokud okraje formiček nezačnou lehce zlátnout. Po upečení necháme pracny mírně vychladnout, pak je vyklepneme z formiček a obalíme v moučkovém cukru.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty