SvačinyVegetariánskéDezertyHalloweenSvátkyOslava
29. 10. 2021
@marsalekjosef82

Skořicová košťata

Sladká skořicová košťata podle receptu Josefa Maršálka nadchnou vaše hosty jak na halloweenské party, tak na oslavě pro malé i velké kouzelníky. Vyzkoušejte je!

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 10 košťat:

Na těsto:

  • 125 ghladké mouky
  • 10 gkakaa
  • 20 gcukru krupice
  • 2 gskořice
  • 2 gmletého anýzu
  • 1 gsoli
  • 125 gmásla
  • 100 gplnotučného tvarohu z kelímku

Na skořicový cukr:

  • 30 gcukru krupice
  • 2 gskořice
  • 5 gvanilkového cukru

Postup

1

Do mísy navážíme mouku, kakao, cukr, anýz, skořici a sůl, přidáme studené máslo a vypracujeme drobenku. Poté přidáme měkký tvaroh a rychle a krátce zamícháme. Takto připravené těsto dáme do ledničky na půl hodiny odpočinout.

2

Studené těsto rozválíme asi na 0,5 cm na pomoučené ploše a vykrájíme 10 ks tyčinek 15 cm dlouhých a 0,5 cm širokých. Ty přeneseme na plech s papírem na pečení.

3

Zbylé těsto rozválíme na tloušťku asi 2 mm a rádýlkem nakrájíme na tenké provazce. Na jedno koště potřebujeme asi 12 až 15 kousků o délce 8 cm.

Ty připevníme k předem připraveným „násadám” pomocí dalšího kousku těsta.

4

Hotová košťata lehce postříkáme vodou a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme při 170 °C asi 20 až 25 minut dokřupava.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty