Smažený filet z kapra v bylinkové strouhance s bramborovým salátem
Připravte si na Štědrý den modernější verzi tradičního kapra s bramborovým salátem podle Vojtěcha Poštulky.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 800 g filetů z kapra
- 1střední cibuli
- ½ citronu
- 200 mlpolotučného mléka
Na trojobal:
- 200 g strouhanky
- 50 gpetržele hladké
- 2vejce
- 100 ghladké mouky
- sůl a pepř
Na bramborový salát:
- 1 kgbrambor, varný typ A, salátové La Ratté
- 200 g očištěné mrkve
- 100 gočištěného celeru
- 100 gočištěné petržele
- 100 gnakrájených pikantních sterilovaných a nakládaných okurek
- 100 gsterilovaného hrášku
- 25 gdijonské hořčice
- 25 gmajonézy
- 25 gtatarské omáčky
- 100 gzakysané smetany
- citronová šťáva a lák z okurek
- sůl a pepř na dochucení
- nasekaná čerstvá pažitka nebo petrželka
Na smažení:
- 500 mloleje na smažení
- 100 gmásla