VegetariánskéDezertySvátkyPečeníOslava
14. 02. 2023
@marsalekjosef82

Valentýnské cupcaky

Oslaďte si svátek sv. Valentýna stylovými cupcaky s malinami podle receptu od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 12 ks:

  • 120 gcukru krupice
  • 120 ghladké mouky
  • 150 gzakysané smetany
  • 50 goleje
  • 10 gvanilkového cukru
  • 5 gprášku do pečiva
  • 2 gsoli
  • 2vejce (M)
  • 10 gmrazem sušených malin

Na krém:

  • 100 gbílé čokolády
  • 80 gmučenkové šťávy
  • 30 gpomerančové šťávy
  • 110 gmásla
  • 1/2 vanilkového lusku

Na dokončení:

  • sušené jedlé květy
  • červenou gelovou barvu

Postup

1

V míse smícháme cukr, mouku, vanilkový cukr, sůl a prášek do pečiva. Poté přidáme vejce a zakysanou smetanu a nakonec olej. Do hladké hmoty přidáme mrazem sušené maliny.

2

Hmotu rozdělíme do cupcakových košíčků a pečeme v troubě při 160 °C asi 15–20 minut, zkusíme špejlí před vyjmutím. Košíčky vyjmeme z trouby a necháme je na mřížce vychladnout.

3

Na krém převaříme šťávu z mučenky a pomeranče s vanilkou a nalejeme ji na rozlámanou čokoládu. Směs necháme asi dvě minuty povolit a poté metlou rozmícháme dohladka. Nakonec přidáme kousky studeného másla a vymícháme do hladkého a nadýchaného krému. Pokud je řidší, dáme ho na několik minut do lednice a znovu vymícháme.

4

Do zdobicího sáčku dáme širokou špičku a uvnitř uděláme gelovou barvou několik čar. Sáček naplníme krémem a cupcaky ozdobně nastříkáme. Dokončíme sušenými květy.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty