Všechny recepty

286 receptů

Králík po myslivecku

Králík po myslivecku nebo také "alla Cacciatora" je klasický italský pokrm, převážně připravovaný z kuřete, který si v tomto receptu od Vojtěcha Poštulky připravíme v jeho oblíbené verzi z králíka. Králíka využijeme úplně celého, rozporcovaného na malé kousky.
Zobrazit článek

Indiánky

Roztomilé velikonoční indiánky podle Kitchen Affair rozzáří váš sváteční stůl! Tyto nadýchané piškotové dobroty se sněhovou náplní a bílou čokoládou v zářivě žlutém odstínu připomínají malá kuřátka – skvěle se hodí k Velikonocům. Pusťte se do pečení a vytvořte si hravý dezert, který potěší děti i dospělé!
Zobrazit článek

Jehněčí kýta s orzem

Dopřejte si na Velikonoce něco výjimečného a připravte si pomalu pečenou jehněčí kýtu s orzem, rajčaty, čerstvým sýrem z lokální farmy a sezónním medvědím česnekem podle receptu Vojtěcha Poštulky. Výsledek vás naprosto nadchne.
Zobrazit článek

Kedlubnová polévka

Znáte kedlubnovou polévku? Můžete si ji připravit podle tohoto receptu od Evy Bartošové alias Kitchen Affair. Je plná vitamínů a během zimních měsíců krásně zahřeje.
Zobrazit článek

Rozhuda – tvarohová pomazánka s pažitkou

Rychlá večeře nebo svačina dětem do školy do pár minut? Zkuste si doma připravit rozhudu, tradiční tvarohovou pomazánku z jihu Čech, která patřila do běžného jídelníčku našich prababiček. A není divu – je jednoduchá na přípravu, vyrobená jen z pár surovin a v kombinaci s krajícem čerstvého chleba jí odolá jen málokdo.
Zobrazit článek

Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara s pancettou, vaječným žloutkem a pecorinem jsou jedním z nejznámějších jídel na světě, na které vám postačí jen pár ingrediencí. Navíc jsou hotové do půl hodiny, takže se perfektní hodí jako rychlý oběd či večeře.
Zobrazit článek

Zuppa inglese al mascarpone

Vrstvený italský dezert Zuppa inglese se podobá tiramisu, ale místo kávy se na jeho přípravu používá likér Alchermes (který však můžete nahradit i jiným sladkým červeným likérem, například griotkou). Tradiční pudink jsme v tomto receptu nahradili krémem z mascarpone a ricotty, díky čemuž jsme získali ještě jemnější a krémovější strukturu.
Zobrazit článek
1 z 24