Je váš malý školák celiak nebo mu chcete připravit odlehčenou svačinu z rostlinných výrobků? Máme pro vás jednoduchý recept na vydatné obložené pečivo, které zažene hlad až do oběda a je vhodné jak pro bezlepkové, tak i veganské stravování. Pro ještě lepší chuť použijte na přípravu svačiny zeleninu v BIO kvalitě.
Přivítejte nový rok zdravým životním stylem. I u Vojtěcha Poštulky dávají občas přednost něčemu rychlému a veganskému. Tento recept vás překvapí svůj jednoduchostí a vůbec se v něm nemusíte bát experimentovat – třeba borůvky zaměňte za mungo klíčky nebo tofu za kozí sýr, který by tomuto receptu dodal ještě další rozměr.
Pampeliškový sirup je tradiční součástí domácí bylinné lékárničky, protože pomáhá při nachlazení a kašli, ale dokáže zahnat i jarní únavu. S receptem od Evy Bartošové alias Kitchen Affair si ho snadno zvládnete připravit i u vás doma.
Hledáte inspiraci na skvělou lehkou večeři? Tato polévka z pečených rajčat a paprik od My Cooking Diary chutná jako slunné léto – prosluněné a osvěžené vůní čerstvých bylinek.
Máte doma nadbytek ovoce? Vyzkoušejte recept od Petry Burianové na domácí ovocný kompot, který se hodí jako rychlá teplá svačinka nebo ho můžete podávat třeba k masu.
Matcha prášek nemusíte používat jen k přípravě nápojů, ale skvěle se hodí i do dezertů. Vyzkoušejte tyto exotické matcha lívance, které jsou navíc bez lepku, laktózy a vhodné i pro vegany.