Všechny recepty

18 receptů

Zabijačkový guláš

Pořádáte domácí zabijačku nebo si rádi pochutnáte na zabijačkových specialitách? Vojtěch Poštulka si pro vás připravil recept na výborný zabijačkový guláš z vepřové plece, jater a srdcí.
Zobrazit článek

Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami

Vepřové žebírko se salátem s pečenými nektarinkami, lískovými ořechy a gorgonzolou od Vojtěcha Poštulky je částečně inspirované tradičním waldorfským salátem, ve kterém se spojuje sezonní ovoce, ořechy a aromatický sýr tou nejkouzelnější kombinací. Určitě se nebojte nektarinky nahradit i čerstvými fíky, které se hodí k sýrům a pečeným masům.
Zobrazit článek

Bigos se sušenými houbami a švestkami

Bigos je tradiční moravskoslezské, polské a severské hutné jídlo, které se skládá minimálně ze dvou druhů zelí a tří druhů masa a uzenin. Vojtěch Poštulka tento recept doplnil i sušenými švestkami a houbami podle receptu jeho babičky. Různým variantám tohoto bigose se meze nekladou. Pokud máte rádi zvěřinu anebo jiný druh masa, klidně je přidejte k vepřovému.
Zobrazit článek

Vepřové medové koleno s fazolemi a zeleninou

Oslavte Den otců s vašimi tatínky pořádným kusem masa! Vojtěch Poštulka si pro vás připravil recept na vepřové medové koleno s fazolemi a zeleninou: „Mám rád, když se maso připravuje v celku i s kostí, a tento recept ukazuje, že můžete vzít tradiční pokrm, jako je vepřové koleno, a dát mu moderní šmrnc. Určitě tak překvapíte nejen svého otce k jeho svátku, ale třeba celou rodinu na oslavě či zahradní párty."
Zobrazit článek

Plněná vepřová krkovice s opečenými brambory

V tomto receptu od Vojtěcha Poštulky se podíváme, jak připravit kvalitní vepřovou krkovici plněnou špenátem, vejcem a šunkou, kterou budeme podávat s opečenými brambory s jarní cibulkou. Toto jídlo se skvěle hodí na nedělní oběd i sváteční tabuli. Na jaře v něm zužitkujete čerstvou zeleninu, ale připravit si ho díky jeho univerzálnosti můžete po celý rok.
Zobrazit článek
1 z 2