Tyto bezlepkové lívance mají odlehčené těsto i způsob přípravy, smaží se totiž na kokosovém oleji, který se nepřepaluje ani při vyšších teplotách. Využít ho můžete také na palačinky, ale i do ovesných kaší nebo do salátů.
Náročnost receptu
Příprava 30 minut
Snadné
Co budete potřebovat
Na 2 porce (cca 10 lívanců):
250 g ricotty
50 mlplnotučného mléka
3vejce
80 gmandlové mouky
50 gbezlepkové mouky
1 lžičkaprášku do pečiva
2 lžícemoučkového cukru
špetkasoli
pár kapek vanilkového extraktu
kokosový olej
ovoce na ozdobu (čerstvé ovoce nebo např. višně naložené v rumu)
Postup
1
V misce smícháme ricottu, mléko, žloutky a vanilkový extrakt.
2
V robotu si ušleháme bílky se solí. Když nám začnou bílky při šlehání světlat, přidáme k nim moučkový cukr a ušleháme tuhý sníh.
3
Do další misky prosejeme mandlovou mouku, bezlepkovou mouku a prášek do pečiva.
4
Do ricotty vmícháme sypkou směs a zlehka i sníh z bílků.
5
Lívance smažíme na pánvičce na kokosovém oleji.
6
Hotové lívance můžeme ozdobit čerstvým ovocem (malinami, jahodami, borůvkami) nebo višněmi naloženými v rumu.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.