SnídaněVečeřeZdravý světBiopotravinyVegetariánskéNízkosacharidové
15. 09. 2023
Globus tým

Bio omeleta s tempehovou slaninou

Vydatná snídaně nebo večeře, která doplní bílkoviny a zasytí? Zkuste tuto omeletu z bio vajec a doplňte ji tempehem a lehkým zeleninovým salátem.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 3bio vejce
  • 50 gtempehu
  • 2krajíce bílkovinového chleba
  • 1 lžícioleje
  • 1 lžičkuagávového sirupu
  • 1rajče
  • 1 lžícisójové omáčky
  • 1 lžičkuuzené mleté papriky
  • okurku
  • rukolu
  • máslo
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Tempeh nakrájíme na tenké plátky. Olej smícháme se sirupem, uzenou paprikou a sójovou omáčkou. 

2

Plátky chvíli marinujeme ve směsi. Marinovaný tempeh orestujeme na pánvi do křupava z obou stran. Tempehovou slaninu si odložíme na papírovou utěrku, abychom ji zbavili tuku.

3

Nakrájíme si okurku, rajče a společně s rukolou si připravíme salátek na okraj talíře.

4

Pánev očistíme od přepáleného oleje a necháme v ní rozpustit lžíci másla. Mezitím si rozšleháme 3 vejce a ty vlijeme do rozehřátého másla. Ztlumíme plamen na minimum a stěrkou oddělujeme vejce ode dna pánve, dokud jsou tekuté.

Když se směs přestane přelévat, počkáme, až se omeleta zatáhne. Měla by být lesklá a pružná. Pak přesuneme omeletu na talíř ke slanince a k salátu a můžeme podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty