SvačinyZdravý světBez lepkuBez laktózyOvoceDezerty
24. 01. 2025
@kitchenaffair.cz

Kokosový tapiokový pudink s grepovým kompotem

Připravte si lehkou svačinku nebo snídani v podobě kokosového tapiokového pudinku s citrusovým kompotem, kterému dominuje chuť šťavnatého grepu.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Snadné

Co budete potřebovat

Na 4 porce pudinku:

  • 200 gtapiokových perel
  • 400 mlkokosového mléka
  • 200 mlvody
  • 4 lžícečekankového sirupu

Na grepový kompot:

  • 1grep
  • 2pomeranče
  • 4 lžíce cukru
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 1 plátekželatiny

Postup

1

Tapioku dáme do hrnce společně s kokosovým mlékem a vodou. Necháme 4 hodiny stát tak, aby perly zesklovatěly. Tapioku poté pomalu přivedeme k varu a uvaříme do zhoustnutí. Horký pudink rozdělíme do skleniček.

2

Na grepový kompot si připravíme vyfiletované citrusy. Citrusy filetujeme tak, že odřízneme vrchní a spodní část a potom ořežeme i slupku. Ostrým nožem postupně vyřezáváme jednotlivé měsíčky, abychom se zbavili membrány obalující každý kousek.

3

Do skleničky natočíme ledovou vodu, ponoříme do ní plátek želatiny a necháme nabobtnat. Všechny suroviny na kompot kromě želatiny dáme do hrnce, krátce povaříme a poté vmícháme nabobtnaný plátek želatiny, který necháme rozpustit. Lehce zchladlý kompot nalijeme do skleniček a dáme vychladit do lednice. Poté můžeme podávat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty