Hlavní jídlaZdravý světVegetariánskéZeleninaBez lepkuSaláty
05. 01. 2024
@kitchenaffair.cz

Quinoový salát s mrkví a růžičkovou kapustou

Quinoový salát s tofu a zeleninou potěší všechny, kteří se rádi stravují zdravě a vyváženě. Jeho příprava vám navíc nezabere víc než půl hodiny a pochutnají si na něm i vegetariáni.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na dvě porce:

  • 200 guzeného tofu
  • 100 gtříbarevné quinoy
  • 1červenou cibuli
  • 12 kusůrůžičkové kapusty
  • 3střední mrkve
  • 2 lžícemedu
  • špetkumletého chilli koření
  • 1/2 lžičkysušeného tymiánu
  • 1 lžičkusezamu
  • 2 lžičky oleje
  • 50 mlvody

Postup

1

Quinou uvaříme podle návodu. Pokud máme doma rýžovar, můžeme si s jeho pomocí ulehčit práci.

Poté si připravíme veškerou zeleninu. Cibuli nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka široká asi 2 milimetry. Růžičkovou kapustu omyjeme a potom jednotlivé růžičky nakrájíme na plátky.

Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Jakmile změkne, přidáme mrkev a opečeme ji.

2

Nakonec přidáme i pokrájenou kapustu. Krátce orestujeme, přilijeme zhruba 50 ml vody a necháme dusit.

3

Do pánve přidáme med. Necháme ho rozpustit a poté důkladně smícháme s orestovanou zeleninou. Takto připravenou zeleninu smícháme s uvařenou quinoou.

4

Tofu nakrájíme na kostky a krátce opečeme na pánvi.

5

Salát i tofu rozdělíme do dvou misek, posypeme sezamem, případně čerstvými bylinkami a podáváme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty