Semínkový Lavash s čočkovým hummusem (GF, LF)
Ochutnejte vynikající recept na semínkový lavash s čočkovým hummusem od Josefa Maršálka. Lavash je arménský tradiční tenký plackovitý chléb, který se peče v peci nebo na pánvi, a když je spojen s jemným čočkovým hummusem, vytváří dokonalou kombinaci chutí a textur. Vyzkoušejte ho.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 12 ks:
Na lavash:
- 250 ghladké pohankové mouky
- 160 gvlažné vody
- 20 golivového oleje
- 50 gsemínek (slunečnice, sezam, len, dýně, kmín)
- 2 gsoli
Na hummus:
- 250 gdoměkka uvařené a okapané čočky
- 20 golivového oleje
- 40 garašídového másla
- 10 gcitronové šťávy
- 5 gsladké mleté papriky
- 1 malýstroužek česneku
- sůl podle chuti
Na dokončení:
- 200 gšunky nejvyšší jakosti
- naklíčenou luštěninu