Hlavní jídlaGrilováníZdravý světVegetariánskéZeleninaBez laktózyVeganské
13. 01. 2021
Globus tým

Veganské špízy s tofu a zeleninovými hranolky

Zpestřete si jídelníček veganskými špízy s tofu a zeleninovými hranolky s veganskými tzatziki. Připravíte je jak v troubě, tak si špízy můžete ogrilovat i venku na grilu, a zpestřit si tak grilovačku.

Náročnost receptu

Příprava 50 minut
Snadné

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

Na špízy:

  • 200 gtofu
  • 1červenou papriku
  • 1cibuli
  • 1cuketu
  • sůl
  • pepř

Na dip:

  • sojový jogurt
  • 1stroužek česneku
  • 1citron
  • 1okurku

Na hranolky:

  • 1batát
  • 3mrkve
  • 1/2celeru

Postup

1

Nejdříve si připravíme přílohu. Rozehřejeme si troubu na 200° C. Oloupeme si batáty, celer a mrkve, které následně nakrájíme na hranolky.

2

Hranolky pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a poklademe je na pečicí papír na plechu a dáme do trouby. Pečeme 3040 minut, průběžně kontrolujeme.

3

Nakrájíme si červenou papriku, cibuli, cuketu a tofu.

4

Na střídačku je napichujeme na špejle a poté pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přidáme k hranolkům do trouby na posledních 10 minut pečení.

5

Mezitím co se nám vše peče a griluje, nachystáme si veganský tzatziki dip. Oloupeme a nastrouháme okurku a smícháme ji se sójovým jogurtem.

6

Dochutíme šťávou z vymačkaného citronu, pepřem a solí dle chuti. Přidáme prolisovaný stroužek česneku.

7

Na talíř servírujeme špízy a zeleninové hranolky, dip podáváme v mističce.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty