SvačinyVegetariánskéPečení
31. 03. 2023
@kitchenaffair.cz

Motance z listového těsta s medvědím česnekem

Medvědí česnek je jeden ze symbolů jara, a proto by byla škoda si ho dostatečně nevychutnat. Vyzkoušet můžete třeba tento recept na křupavé motance z listového těsta od Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 40 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na motance:

  • 2pláty rozváleného listového těsta
  • 50 gmásla
  • 1 svazekmedvědího česneku
  • 50 geidamu
  • 50 gparmazánu
  • 30 gvlašských ořechů
  • špetkasoli

Postup

1

Medvědí česnek nasekáme najemno. V misce ho smícháme se změklým máslem.

2

Přidáme oba nastrouhané sýry, lehce osolíme a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience správně promísily.

3

První plát těsta rozbalíme a česnekovo-sýrovou směs na něj celou rozetřeme. Potom ještě posypeme trochou nasekaných (nebo namletých) vlašských ořechů.

4

Vybalíme i druhý plát a přikryjeme jím celý první plát. Oba pláty k sobě lehce přimáčkneme. Pomocí kráječe na pizzu těsto nakrájíme na zhruba 1–1,5 cm široké proužky. Jednotlivé proužky zatočíme a rozložíme v pravidelných rozestupech na plech.

5

Pečeme 20–25 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty