:format(png))
Nevšední zdravé pomazánky: krémová fazolová a pomazánka z červené čočky
)
Máte rádi luštěniny? Tak co si z nich připravit některou z originálních pomazánek podle My Cooking Diary.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na krémovou fazolovou pomazánku:
- 300 guvařených bílých máslových nebo Cannellini fazolí (nebo 1 plechovku)
- 100 gsýru feta
- 1 většíbílou cibuli
- hrstčerstvé bazalky
- cca 50 mlolivového oleje extra virgin
- šťávu z půlky citronu
- kůru z jednoho citronu
- sůl a čerstvě mletý pepř
- hrst lískových ořechů a čerstvou řeřichu na zdobení
Na pomazánku z čočky:
- 120 gčervené čočky
- 300 gmrkve
- 1 červenou cibuli
- 2 lžícesušených rajčat naložených v oleji
- 1 stroužek česneku
- 1 lžičkumleté kurkumy
- 1 lžičkumletého římského kmínu
- cca 50 mlolivového oleje extra virgin
- hrstčerstvého koriandru
- pár kapekcitronové šťávy
- čerstvé nebo mleté chilli podle chuti
- sůl a čerstvě mletý pepř
- černý sezam, sušená rajčata a čerstvý koriandr na zdobení