Připravte si borůvkový sorbet s tymiánem podle receptu Josefa Maršálka. Spojení tradičního letního ovoce s touto jedinečnou bylinkou vás nadchne.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Snadné
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
300 glesních borůvek
120 gcukru krupice
150 mlvody
75 gcitronové šťávy
1bílek
několik snítek tymiánu
Postup
1
Do hrnce dáme cukr, citronovou šťávu a vodu, přidáme tymián a směs přivedeme k varu. Necháme vychladnout a poté scedíme. Do barového mixéru dáme borůvky a čerstvou snítku tymiánu, přidáme vychlazený sirup, bílek a mixujeme dohladka.
2
Takto připravenou hmotu dáme do plastové nádoby a dáme ji do mrazáku zamrazit. Během mražení několikrát promícháme, aby sorbet mrznul rovnoměrně. Podáváme nejlépe ještě čerstvý.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.