:format(jpeg))
Cuketová buchta s drobenkou a vlašskými ořechy
)
Cuketu nemusíte přidávat jen do slaných jídel, výborně se hodí i do dezertů. Vyzkoušejte ji třeba v cuketové buchtě s drobenkou a vlašskými ořechy podle receptu od Josefa Maršálka.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na jeden menší plech:
Na těsto:
- 400 gnahrubo nastrouhané cukety
- 250 gcukru krupice
- 250 ghladké mouky
- 150 mloleje
- 50 gsekaných pistácií
- kůru z jedné limetky
- 2 gsoli
- 5 ksvajec velikosti M
- 6 gjedlé sody
Na drobenku:
- 100 ghladké mouky
- 50 gcukru krupice
- 60 gmásla
- 50 gnahrubo sekaných vlašských ořechů
- 1 gsoli
Na polevu ze zakysané smetany:
- 400 gtučné zakysané smetany
- 100 gcukru krupice
- 10 gvanilkového cukru
- šťávu z jedné limetky