VegetariánskéDortysv. ValentýnSvátky
07. 02. 2023
@kitchenaffair.cz

Dort Red Velvet

Má váš partner či partnerka slabost pro sladké? Překvapte svou drahou polovičku na Valentýna romantickým Red Velvet dortem podle receptu Evy Bartošové alias Kitchen Affair.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 40 minut
Obtížné

Co budete potřebovat

Na jeden dort (12 porcí):

Na korpus (dortovou formu o průměru 18–⁠⁠⁠⁠⁠⁠20 cm):

  • 250 ghladké mouky
  • 260 gcukru krupice
  • 250 mlpodmáslí
  • 120 mloleje
  • 2velká vejce
  • 1 lžičkuvanilkového extraktu nebo špetku mleté vanilky
  • 1 lžičkuprášku do pečiva
  • 1 lžičkujedlé sody
  • 1 lžičkuocta
  • 1 lžícikakaa
  • špetkusoli
  • červené potravinářské barvivo

Na krém:

  • 3vaničky tvarohu
  • 2kelímky smetany ke šlehání
  • 4 lžícemoučkového cukru
  • mletou vanilku nebo vanilkovou esenci dle chuti

Na ozdobu:

  • čerstvé lesní plody (jahody, maliny, borůvky, ostružiny)

Postup

1

V míse smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. Do další mísy dáme vejce, cukr a olej a vyšleháme do světlé pěny. Přidáme vanilkový extrakt nebo vanilku.

2

Ve skleničce si smícháme podmáslí s barvivem. Barviva použijeme tolik, abychom získali intenzivně červenou barvu.

3

K vyšlehaným vejcím přidáme polovinu sypké směsi a důkladně promícháme. Potom přidáme polovinu podmáslí a opět důkladně promícháme. Celý postup opakujeme i se zbytkem.

4

Nakonec přidáme jedlou sodu smíchanou s octem. Těsto rychle promícháme a rozdělíme do dvou stejných dortových forem o průměru 18–20 cm. (Tento dort byl pečený ve formě s průměrem 19 cm.) Pečeme 35–45 minut v troubě vyhřáté na 175 °C. Upečení korpusu zkontrolujeme špejlí. Pokud je korpus dostatečně upečený, vytáhneme ho z trouby a necháme zcela vychladnout. Potom ho jednou prokrojíme.

5

Tvaroh dáme do mísy a společně s cukrem, vanilkou a smetanou prošleháme. Krém nalijeme do cedníku vyloženého plátýnkem a necháme přes noc vykapat. Krém tak krásně zhoustne.

6

Na talíř či tácek dáme 1 lžičku krému. Tak zabezpečíme, že se dort na tácku neposune. Na krém položíme první plát a na něj rozetřeme ¼ krému. Pokračujeme stejně i se zbylými pláty.

7

Poslední čtvrtinu krému dáme navrch dortu a postupně obmažeme směrem dolů i na boky dortu. Potom uhladíme cukrářskou stěrkou. Dort můžeme ozdobit červenými srdíčky z krému. Ta uděláme tak, že zbytek krému z uhlazování dortu obarvíme trochou potravinářského barviva. Krém potom dáme do zdobicího sáčku a na dort namalujeme malá srdíčka.

8

Dort dozdobíme čerstvými lesními plody, dáme vychladit do lednice a poté podáváme.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty