DětiVegetariánskéOvoceDezertyPečeníOslava
22. 07. 2022
@marsalekjosef82

Jahodová pěna s malinami

Připravte si nadýchaný malinový dezert podle Josefa Maršálka a staňte se tak hvězdou každého setkání s rodinou nebo přáteli.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na pekáček o velikosti 20 × 30 cm (20 ks) :

Na korpus:

  • 200 gbílků
  • 160 gcukru krupice
  • 170 ghladké mouky
  • 65 gmléka
  • 60 goleje
  • 2 gsoli
  • 6 gprášku do pečiva

Na jahodovou pěnu:

  • 300 gsmetany ke šlehání 33%
  • 100 gcukru krupice
  • 10 gvanilkového cukru
  • 30 gmedu
  • 150 grozmixovaných jahod
  • 110 gvody
  • 3 gagaru

Na želé:

  • 120 gvody
  • 120 grozmixovaných jahod
  • 20 gcukru krupice
  • 2 gagaru

Na dokončení:

  • 250 gčerstvých malin
  • 50 gdomácího pikantního džemu

Postup

1

Na korpus vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu, poté opatrně krátce zamícháme mléko a olej a úplně nakonec směs mouky, soli a prášku do pečiva.

2

Hmotu ihned rozetřeme na velký pečicí plech 40 × 30 cm s papírem na pečení a pečeme při 180 °C asi 7–8 minut nebo dokud plát není propečený.

3

Vyjmeme ho z trouby a necháme vychladnout. Studený plát překrojíme na půl a půlky k sobě spojíme domácím džemem. V ideálním případě takto připravený základ dáme do obdélníkového kapslového tvořítka anebo do pekáčku o velikosti 20 × 30 cm.

4

Smetanu vyšleháme do pevna. Do hrnce dáme cukr, vanilkový cukr, agar, přidáme vodu a med a tuto směs přivedeme k varu. Vaříme asi 1 minutu. Sejmeme z ohně. Poté přidáme jahodové pyré, dobře rozmícháme a ihned opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku.

5

Tuto hmotu nalejeme na základ v pekáčku, povrch posypeme čerstvými malinami a necháme v lednici krátce zatuhnout.

6

Na polevu v hrnci smícháme cukr s agarem, přidáme vodu a přivedeme k varu. Krátce provaříme, sejmeme z ohně, přidáme pyré a tuto směs nalijeme na předem zatuhlý základ.

7

Dezert před vlastním krájením necháme v lednici dobře vychladnout a zatuhnout.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty