VegetariánskéBez lepkuOvoceDezertyDortyPečení
15. 07. 2020
@marsalekjosef82

Jahodový dort z mandlové mouky

Jahodový dort z mandlové mouky přináší dokonalou symbiózu osvěžujících jahod a jemné chuti mandlové mouky. Tato lahodná kombinace nejen uspokojí vaše chuťové pohárky, ale také vám poskytne zdravější a bezlepkovou alternativu k tradičním dortům.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 20 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na dortovou formu o průměru 20 cm:

  • 4vejce
  • 200 gcukru krupice
  • 180 gmletých mandlí
  • 2 gsoli

Na dokončení:

  • 120 gjahodového džemu
  • 500 gjahod
  • 20 gsekaných pistácií

Postup

1

Vejce ušleháme s cukrem a se solí do velmi husté pěny a poté do ní velmi opatrně vmícháme najemno mleté mandle.

2

Tuto hmotu nalijeme do dortové formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem, s tím, že stěny dortové formy není potřeba ničím vymazat.

3

Dort vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 35 až 40 minut do zlatova. To, zda je dort hotový, můžeme otestovat pomocí špejle, po vytažení musí zůstat suchá.

4

Korpus poté necháme vychladnout – nejlépe na mřížce. Poté obsah ostrým nožem odřežeme od strany formy, korpus opatrně vyjmeme a položíme na talíř, na kterém budeme servírovat.

5

Jahodový džem namažeme směrem od středu ke krajům a dort hustě posázíme čerstvými jahodami. Jsou-li malé, můžeme je nechat tak, jak jsou, větší nakrájíme na půlky nebo čtvrtky.

6

Před podáváním posypeme nahrubo sekanými pistáciovým ořechy.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty