VegetariánskéBez lepkuDezertyVelikonoceSvátkyPečení
25. 03. 2023
@kitchenaffair.cz

Kokosové laskonky s arašídovým krémem

Zpestřete si Velikonoce křehkými kokosovými laskonkami s jemným arašídovým krémem podle receptu od Kitchen Affair. Kombinace kokosu, bílé čokolády a arašídového másla potěší každý mlsný jazýček.

Náročnost receptu

Příprava 2 hodiny
Obtížné

Co budete potřebovat

Na 50 ks mini laskonek:

  • 3bílky
  • 226 gcukru krystal
  • 63 gvody
  • 65 gmoučkového cukru
  • 135 gstrouhaného kokosu

Na krém:

  • 180 gbíle čokolády
  • 120 gsmetany ke šlehání 31 %
  • 70 garašídového másla
  • 20 gmásla

Na ozdobu:

  • 4tubičky s cukrovou polevou v pastelových barvách

Postup

1

Večer před pečením si připravíme krém. Do mísy (vhodné do mikrovlnné trouby) dáme čokoládu a zalijeme smetanou. Misku dáme do mikrovlnky a za občasného míchání necháme rozpustit. Čokoládu se smetanou důkladně rozmícháme.

2

Přidáme arašídový krém a nakonec vmícháme i máslo. Směs můžeme rozmíchat metličkou, případně promixovat tyčovým mixérem. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici přes noc vychladit.

3

Bílky dáme do mísy a šleháme na střední rychlost. Jakmile se napění asi jako pěna do koupele, natřikrát přisypeme polovinu množství cukru krystal (113 g). Šleháme do téměř tuhého sněhu.

4

Zároveň si připravíme cukrový sirup. Druhou polovinu cukru a vodu dáme do rendlíku a začneme na středním plamenu vařit. Voda se zredukuje a sirup zhoustne. Vaříme tzv. na bublinku. To znamená, že si vyrobíme očko z drátku nebo kancelářské sponky a jako bublifuk namočíme do sirupu. Do očka rychle foukneme a správně by měl vyletět řetízek navazujících bublinek.

5

Takto připravený sirup nalijeme malým pramínkem za stálého šlehání do sněhu. Pokud šleháme v robotu, obě činnosti zároveň v pohodě zvládneme sami. Pokud používáme jen ruční šlehač, raději na přelévání sirupu poprosíme někoho dalšího o pomoc.

6

Do sněhu vmícháme kokos a moučkový cukr.

7

Směs důkladně rozmícháme a pak natřeme přes laskonkovou šablonu na plech vyložený pečicím papírem.

8

Pečeme v troubě vyhřáté na 100 °C cca 30–40 minut. Laskonky by měly zespodu „zvonit“. Upečené laskonky necháme vychladnout. Předem připravený krém lehce prošleháme ručním šlehačem, potom ho přendáme do cukrářského sáčku a naplníme laskonky.

9

Hotové laskonky můžeme ještě ozdobit dekoračními tubičkami s cukrovou polevou v pastelových barvách.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty