Oslaďte si letní dny krémovým koláčem z čerstvých hrušek podle receptu od Kitchen Affair.
Náročnost receptu
Příprava 1 hodina
Střední
Co budete potřebovat
Na 6-8 porcí:
4hrušky
65 gmásla
3vejce
160 gsmetany ke šlehání
70 gtřtinového cukru
70 ghladké mouky
špetkusoli
1/4 lžičkyskořice
Postup
1
Máslo rozehřejeme a necháme zchladnout. Koláčovou formu vymažeme trochou másla a zbytek dáme zatím stranou.
2
Hrušky oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme na silnější plátky, které vyskládáme do koláčové formy.
3
Všechny zbylé suroviny dáme do mísy a metlou vše důkladně rozšleháme. Takto připravený krém nalijeme do formy na hrušky a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečeme zhruba 40 minut.
4
Potom koláč vyndáme z trouby, necháme krátce zchladnout a ještě teplý servírujeme posypaný troškou moučkového cukru.
Kam dál
Všechny slevy
Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.