SvačinyDezertyDorty
11. 05. 2021
@marsalekjosef82

Linecký rybízový koláč se sněhem

Připravte pro své hosty křehký linecký koláč s čerstvým rybízem a nadýchaným sněhem od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na jednu koláčovou formu:

Na těsto:

  • 280 ghladké mouky
  • 80 gcukru moučka
  • 200 gmásla
  • 60 gmletých slaných arašídů nebo vlašských ořechů
  • 4žloutky
  • kůru z jednoho citronu

Na sníh:

  • 4bílky
  • 150 gcukru krupice
  • 30 mlcitronové šťávy
  • 10 gkukuřičného škrobu

Na dokončení:

  • 600 až 700 gčerveného rybízu
  • 20 gkukuřičného škrobu
  • 50 gcukru krupice

Postup

1

V míse smícháme mouku, cukr, mleté ořechy, kůru z citronu a máslo a vypracujeme drobenku. Přidáme 4 žloutky a rychle a krátce zamícháme do pevného těsta.

2

Těsto namačkáme do pekáčku vymazaného máslem či olejem, poté lehce několikrát propícháme vidličkou.

3

Na takto připravený základ nasypeme rybíz smíchaný se škrobem a cukrem do stejné vrstvy, a poté pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 35 až 40 min. Základ musí být zcela propečený.

4

V míse vyšleháme bílky s citronovou šťávou do pevna a poté postupně zašleháme cukr se škrobem. Tuto hmotu ihned natřeme na právě upečený základ a vrátíme do trouby pod gril na asi 3 až 4 minuty zapéct.

5

Před podáváním můžeme ozdobit dužinou mučenky a lehce pocukrovat.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty