PředkrmyHlavní jídlaObědyVečeřeGrilováníZelenina
15. 04. 2021
@petrzidek

Grilovaný chřest s omáčkou z lišek

V tomto receptu Petr Židek spojuje jemnost chřestu s bohatou, aromatickou chutí lesních hříbků, a vytváří tak jedinečný gastronomický zážitek. Grilovaný chřest s omáčkou z lišek můžete podávat jako předkrm nebo ho doplňte o přílohu a servírujte jako chuťově perfektně vyvážený hlavní chod.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 2 porce:

  • 16zelených chřestů
  • 1šalotku
  • 1/4starého chleba
  • 2žluté cibule
  • 200 gmásla
  • 0,2 ljablečného cideru
  • 0,1 lsmetany 33%
  • 1citron
  • 40 gsušených lišek (nebo 150 g čerstvých)
  • sůl

Postup

1

Cibuli si nakrájíme nadrobno a orestujeme dozlatova na lžíci másla. Pak přilijeme cider a necháme to svařit na polovinu, přilijeme smetanu a opět to svaříme na polovinu.

Stáhneme z plamene a do směsi po malých kouskách zašleháme máslo, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku přecedíme, nakonec přidáme sušené lišky a omáčku promícháme, případně dochutíme solí a citronem.

2

Z chřestu odlomíme dřevnatou část a opláchneme. Chřest ugrilujeme a nakonec osolíme. Šalotku rozpůlíme, potřeme olejem a ugrilujeme doměkka. Z chleba odstraníme kůrku a natrháme na malé kousky. Krutony promícháme s olivovým olejem a ugrilujeme dokřupava.

3

Grilovanou šalotku osolíme, pokapeme citrónem a podáváme s grilovaným chřestem, máslovou omáčkou s liškami a chlebovými krutóny.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty