Houbový ramen s misem, tofu, salátem pak choi a nakládaným vejcem
Proměňte instantní nudle udon v rychlou a trendy zdravou večeři s marinovaným vejcem, sójovým tofu a zeleninou. Pro masovou variantu je možné uvařit vývar z vepřového boku z Poctivé výroby Globus a do polévky přidat i nakrájené maso.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
Na 4 porce:
- 15 gsušených hub shiitake
- 1 lpřevařené vody
- 2 lžícetmavé sójové omáčky
- 20 gtmavé miso pasty
- 15 mlrybí omáčky
- 200 gsušených světlých nudlí udon
- 150 gtofu nakrájeného na tenké obdélníkové plátky a naloženého v sójové omáčce
- 4vejce vařená 4–5 minut, oloupaná a naložená 1 hodinu v tmavé sójové omáčce
- 2 kssalátu pak choi (bez kořene, listy umyté a nasekané)
- 100 gfazolových klíčků, propláchnutých a okapaných
- 3jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
- 50 gopražených kešu oříšků
- sezamová semínka
- sušené chilli papričky k podávání (není nutné)
- čerstvě nasekaný koriandr (není nutné)