Hlavní jídlaObědyVečeřeZdravý světZdravý životní stylBez laktózyAsijská kuchyně
20. 01. 2023
@vojtech_postulka

Houbový ramen s misem, tofu, salátem pak choi a nakládaným vejcem

Proměňte instantní nudle udon v rychlou a trendy zdravou večeři s marinovaným vejcem, sójovým tofu a zeleninou. Pro masovou variantu je možné uvařit vývar z vepřového boku z Poctivé výroby Globus a do polévky přidat i nakrájené maso.

Náročnost receptu

Příprava 45 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 4 porce:

  • 15 gsušených hub shiitake
  • 1 lpřevařené vody
  • 2 lžícetmavé sójové omáčky
  • 20 gtmavé miso pasty
  • 15 mlrybí omáčky
  • 200 gsušených světlých nudlí udon
  • 150 gtofu nakrájeného na tenké obdélníkové plátky a naloženého v sójové omáčce
  • 4vejce vařená 4–5 minut, oloupaná a naložená 1 hodinu v tmavé sójové omáčce
  • 2 kssalátu pak choi (bez kořene, listy umyté a nasekané)
  • 100 gfazolových klíčků, propláchnutých a okapaných
  • 3jarní cibulky nakrájené na tenké plátky
  • 50 gopražených kešu oříšků
  • sezamová semínka
  • sušené chilli papričky k podávání (není nutné)
  • čerstvě nasekaný koriandr (není nutné)

Postup

1

Sušené houby dáme namočit do studené vody, nejlépe do velkého hrnce, ve kterém poté budeme vše vařit. Houby necháme cca 1 hodinu nasáknout. Poté přidáme sójovou omáčku, miso pastu, rybí omáčku podle chuti a vše zvolna vaříme asi 15 minut, ať se miso pasta rozpustí a houby změknou.

2

Zvlášť v osolené vroucí vodě vaříme vejce po dobu 4–5 minut, poté zprudka zchladíme, oloupeme, zalijeme sójovou omáčkou a necháme také alespoň 1 hodinu marinovat.

3

Totéž uděláme s tofu. Zlehka ho na oleji opečeme do zlatova nebo necháme jen okapat a rovnou nakládáme do sójové nebo teriyaki omáčky. Opět dáme odležet alespoň na 1 hodinu.

4

Dochucený vývar z hub zesílíme tak, aby se vařil a nudle udon se daly vložit přímo do vývaru. Dál vaříme podle návodu cca 10 minut v připravené polévce, těsně před koncem přidáme asi na 2 minuty nakrájený salát, propláchnuté klíčky a jarní cibulku. Poté stáhneme z plotny.

5

Nudle a zeleninu rozdělíme do 4 servírovacích misek. Navrch dáme tofu a vejce, posypeme opraženými kešu oříšky nebo sezamem, sušeným rozdrceným chilli, natrhaným koriandrem a jarní cibulkou. Variant na tento ramen je spoustu a nápadům na ingredience se meze nekladou.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty