Hlavní jídlaObědyVečeřePečení
13. 12. 2021
@kitchenaffair.cz

Hubník

Eva Bartošová alias Kitchen Affair si pro vás připravila recept na krkonošský hubník, ve kterém se krásně snoubí chuť lesních hub s anglickou slaninou a houskami.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina 50 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na 6 porcí:

  • 5housek
  • 4vejce
  • 600 mlmléka
  • 1bílou cibuli
  • 1červenou cibuli
  • 4stroužky česneku
  • 70 gsušených hub
  • 150 ganglické slaniny v celku z Řeznictví Globus
  • pepř a sůl
  • 50 gmásla

Postup

1

Housky pokrájejte na kostičky a dejte do větší mísy.

2

Pokrájené housky zalijte mlékem a nechte nasáknout. Houby dejte do rendlíku, zalijte vodou a uvařte do měkka.

3

Cibuli, česnek a slaninu nakrájejte nadrobno. Poté orestujte na rozpálené pánvi.

4

Ke směsi přidejte uvařené houby. Ještě krátce společně orestujte a poté nechte vychladnout.
Zchladlou směs přisypte k namočeným houskám. Přidejte sůl a pepř a vše důkladně promíchejte.

5

Nakonec přidejte rozklepnutá vejce a vše znovu důkladně promíchejte.
Zapékací mísu vymažte máslem a vlijte připravenou houbovou směs. Vršek rovnoměrně uhlaďte.
Hubník bude vláčnější, když navrch položíte několik proužků másla.

6

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C zhruba 50 minut dozlatova. Poté vyndejte z trouby a servírujte teplé.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty