Hlavní jídlaObědyVegetariánskéOvoce
13. 01. 2023
@bududub

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta jsou klasikou, na které si pochutná celá rodina. Vyzkoušejte recept od Petry Burianové.

Náročnost receptu

Příprava 30 minut
Střední

Co budete potřebovat

Na cca 15 kusů:

Na knedlíky:

  • 250 gtvarohu v kostce
  • 200 gdětské krupičky
  • 1 malévejce
  • špetka soli
  • jahody (sezónní čerstvé nebo mražené)

Na dokončení:

  • cukr moučka
  • máslo
  • tvaroh na strouhání (případně strouhanka nebo zakysaná smetana)

Postup

1

Nejdříve si připravte těsto. Smíchejte dětskou krupičku, vajíčko, špetku soli a tvaroh. Pro těsto na ovocné knedlíky určitě zvolte tvaroh v kostce – variantou ve vaničce totiž nedosáhnete správné konzistence. Z vypracovaného těsta pak vyválejte zhruba půl centimetru silný plát.

Poté těsto rozkrájejte na malé kousky. Měly by být tak akorát velké, abyste do nich mohli zabalit jahody. Každý čtvereček pak můžete ještě posypat krupicovým cukrem. Díky tomu bude ovoce méně kyselé, ale zato mnohem sladší. Ovoce potom rovnoměrně zabalte do těsta a vypracujte knedlíky.

2

Můžete je pak rovnou uvařit, nebo zmrazit a schovat na později.

Příprava čerstvých knedlíků:
Knedlíky vložte do vroucí vody a vařte asi 5–6 minut. Poté je vyjměte, nechte chvilku okapat a rovnou podávejte.

Zmrazování:
Tác či plech, který se vám vleze do mrazáku, vyložte pečicím papírem a naskládejte na něj knedlíky, aby se vzájemně nedotýkaly. Tác nechte v mrazáku do druhého dne. Poté knedlíky přeskládejte do sáčku a uložte zpět do mrazáku.

Mražené knedlíky se vaří cca 7–8 minut. Ke konci jeden vyjměte a rozkrojte. Tak zjistíte, zda jsou hotové, nebo potřebují ještě chvíli povařit.

3

Knedlíky servírujte dle chuti. Výborně chutnají se strouhaným tvarohem, opraženou strouhankou nebo zakysanou smetanou. Nakonec je pocukrujte a zalijte rozpuštěným máslem.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty