Masové kuličky s medvědím česnekem v rajčatové omáčce
Medvědí česnek se výborně hodí jak do omáček, tak i k masu nebo jako pesto k opečenému pečivu. V tomto receptu Vojty Poštulky si vyzkoušíte všechny tři varianty najednou. A věřte, že výsledkem bude voňavé jídlo harmonické chuti. Připravit si ho můžete i mimo sezónu medvědího česneku s klasickým česnekem.
Náročnost receptu
Co budete potřebovat
na 4-6 porcí
Na masové kuličky:
- 800 gmletého hovězího masa z Řeznictví Globus
- 1 lžičkusušeného oregana
- 1½ lžíceolivového oleje
- 1nakrájenou velkou cibuli
- hrstkunasekaného medvědího česneku
- 1čerstvé vejce
- olivový olej
- sůl a pepř
Na omáčku:
- olivový olej
- 100 gmrkve
- 50 gcibule
- 50 gceleru
- 25 gpetrželky
- 1 lžičkumleté papriky
- 1 lžícirajčatového protlaku
- 400 gnakrájených rajčat z plechovky
- 2 lžičkycukru
- 150 gmozzarelly nakrájené na kousky
- 25 gsýru Gran Moravia
- cibulovou bagetu z Pekařství Globus natrhanou na menší kousky
- červený vinný ocet
- hrstmedvědího česneku
- sůl a pepř
Na pesto z medvědího česneku:
- hrstmedvědího česneku (mladého, pikantního)
- 2 lžíceolivového oleje
- hrstkupekanových ořechů
- 2 lžícestrouhaného sýru Gran Moravia
- sůl a pepř na dochucení
- 1cibulovou bagetu z Pekařství Globus nakrájenou na plátky