SnídaněSvačinyZeleninaDezertyPečení
28. 05. 2021
@marsalekjosef82

Koláčky s rebarborou a vanilkovým pudinkem

Vychutnejte si svěží, kyselkavou chuť rebarbory v kombinaci s vanilkovým pudinkem v koláčcích od Josefa Maršálka.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Na 12–16 ks:

Na těsto:

  • 300 ghladké mouky
  • 175 mlmléka
  • 75 gsádla
  • vejce
  • 15 gčerstvého droždí
  • 45 gcukru krupice
  • 1/2 lžičkysoli
  • 1/2 lžičkymuškátového oříšku

Na pudinkový krém:

  • 300 mlmléka
  • 1vanilkový pudink
  • 10 gvanilkového cukru
  • 50 gcukru krupice
  • 100 gmásla

Na dokončení:

  • 500 grebarbory
  • 1 lžičkumletého zázvoru
  • 1vejce
  • 30 gsekaných pistácií

Postup

1

V míse smícháme mouku, cukr, sůl a uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí a poté přilijeme vlažné mléko. Lehce zamícháme a necháme asi 30 minut v klidu přikryté kynout.

2

Poté přidáme všechny zbývající ingredience a vypracujeme hladké, pružné a nelepivé těsto. To necháme opět přikryté kynout asi 30 až 45 minut, do dvojnásobného objemu.

3

Na pudink smícháme všechny ingredience a za stálého míchání přivedeme k varu, vaříme asi dvě minuty, poté nalijeme do čisté misky, na povrch přiložíme kuchyňskou fólii a necháme vychladnout.

Rebarboru nakrájíme na malé kousky, zalijeme vařící vodou, necháme asi 1 minutu louhovat a poté scedíme.

4

Vykynuté těsto na pomoučené ploše pomocí prstů roztáhneme na obdélník 20 x 30 cm, potřeme ho rozmíchaným vychladlým pudinkem, posypeme kousky scezené rebarbory a sušeným zázvorem. Takto připravené těsto stočíme do rolády a snažíme se mít co největší počet závitů.

5

Hotovou roládu nakrájíme ostrým nožem na 12 až 16 kousků a ty poté odkládáme na plech s papírem na pečení. Necháváme více místa kolem, ještě nakynout. Jakmile je objem dvojnásobný, potřeme rozšlehaným vajíčkem a poté pečeme při 170 °C v troubě asi 15 až 20 min. dozlatova.

6

Po vytažení posypeme nahrubo sekanými pistáciemi.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty