Hlavní jídlaVečeřeUzeninyVelikonoceSvátky
08. 04. 2022
@marsalekjosef82

Vaječná tlačenka

Tradiční vaječná tlačenka podle receptu Josefa Maršálka se skvěle hodí nejen pro velikonoční svátky, ale i také jako chutná večeře nebo svačina, co zasytí celou rodinu.

Náročnost receptu

Příprava 1 hodina
Střední

Co budete potřebovat

Suroviny pro formu na chlebíček o velikosti 30 × 11 cm:

  • 6natvrdo uvařených vajec (M)
  • 1sklenici sterilované zeleniny Moravanka
  • 250 gšunky z Poctivé výroby Globus
  • 250 gtatarské omáčky
  • 20 gželatiny v plátcích
  • čerstvě nasekanou petrželku
  • ocet, sůl, pepř, špetku chilli

Postup

1

Šunku a vařená vejce nakrájíme na nudličky, přidáme scezenou sterilizovanou zeleninu (nálev zachytíme do misky), větší kousky nožem pokrájíme nadrobno.

2

Přidáme petržel a nakonec zamícháme tatarskou omáčku. Dobře zamícháme a ochutíme solí, pepřem, chilli a octem.

3

Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Nálev ze zeleniny doplníme vodou do 250 g. Přivedeme ho k varu, sejmeme z plotýnky a přidáme nabobtnalou, dobře okapanou želatinu. Rozpustíme a tuto tekutinu nalejeme k předem připravené směsi. Dobře rozmícháme. Tuto směs ihned nalejeme do vodou vypláchnuté chlebíčkové formy a necháme ji v lednici ztuhnout, nejlépe přes noc.

4

Druhý den formu na několik sekund ponoříme do vlažné vody, tlačenku uvolníme a vyklepneme na servírovací tác. Podáváme s úsměvem a sklenkou suchého bílého vína.

Kam dál

Všechny slevy

Prohlédněte si veškeré zlevněné zboží, které pro Vás hypermarket Globus má k dispozici.
Dozvědět se více
Historie Globusu

Historie Globusu

V roce 1828 si v sárském městečku St. Wendel otevřel pan Franz Bruch malý obchod s potravinami.
Zjistit víc o historii Globusu
Historie Globusu

Naše hodnoty

Prozradíme vám, jak to u nás chodí, čemu věříme a jakých hodnot se držíme již od založení společnosti.
Dozvědět se více
Naše hodnoty