:format(jpeg))
Potravinový rádce
44 článků
:format(jpeg))
:format(jpeg))
:format(jpeg))
Zelí – superpotravina dostupná pro každého
Jestli existuje nějaká zelenina, která by se měla objevovat na našem talíři pravidelně, tak je to zelí. Nejen, že obsahuje spoustu vitamínů, ale také má řadu benefitů pro naše zdraví a celkovou vitalitu. Jak nám zelí prospívá, s jakými druhy se můžete setkat nebo co lze z něj uvařit, vám prozradíme na následujících řádcích.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Rajčata, brokolice a okurka – trojice zeleniny, která nesmí chybět na vašem talíři
V létě si můžeme dopřát nejen spoustu čerstvého ovoce, ale i zeleniny. Mezi ty nejoblíbenější druhy, jejichž chuť vynikne nejvíce právě během letních měsíců nebo začátkem podzimu, patří rajčata, brokolice a okurky. My se dnes na tuto trojici superzeleniny podíváme trochu blíže a řekneme si, odkud pochází, jak nám prospívá nebo co dobrého si z ní můžeme uvařit.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
Broskve – ovoce věčného mládí i symbol krásy
Tentokrát se v našem Potravinovém rádci podíváme na další letní ovoce, a to na broskve. Jejich šťavnatá chuť si podmanila už staré Římany, oblíbené však byly i ve středověku nebo v období renesance. Pojďte se společně s námi podívat broskvím pod jejich jemně ochmýřenou slupku a zjistěte, jaké benefity mají pro vaše zdraví nebo s čím je můžete v kuchyni směle kombinovat.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
Nevíte, co s cuketami? Poradíme vám!
Máte doma několik cuket a nenapadá vás, co z nich připravit? Máme pro vás hned tři tipy na skvělá cuketová jídla, která se perfektně hodí pro letní období. Také si povíme, proč je cuketa u nás tak populární nebo jaké zdravotní benefity nám může přinést, pokud ji do svého jídelníčku budeme zařazovat pravidelně.
Zobrazit článek:format(jpeg))
:format(jpeg))
Rychlý průvodce zavařováním
Už naše prababičky moc dobře věděly, že zavařování je skvělé nejen k uchovávání ovoce a zeleniny mimo jejich sezónu, ale i k obohacení jídelníčku o nové potraviny. Jestliže i vy nedáte dopustit na domácí zavařeniny, v tomto průvodci najdete nápadité recepty i tipy, jak je doma snadno vyrobit.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Vyberte to nejlepší maso na grilování
Chcete uspořádat perfektní grilovačku? Základem úspěchu je správně zvolené maso. Víte, jaký je rozdíl mezi nízkým a vysokým roštěncem? Jak upravit steak na rare, medium či well done? Nebo co je to mramorování u masa? Přečtěte si náš článek a staňte se mistrem grilu.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Jahody – láska na celý život
Co by to bylo za léto bez jahod! Patří k letním měsícům stejně neodmyslitelně, jako dovolená, horké letní dny nebo zmrzlina. Díky jejich výživnému složení a blahodárným účinkům na naše zdraví si však v našich jídelníčcích zaslouží své pevné místo po celý rok. Na to, jak nám jahody prospívají, nebo co si z nich nejen v létě připravit, se podrobněji podíváme v dnešním článku.
Zobrazit článek:format(jpeg))
Oživte si jídelníček jarní zeleninou
Rozkvetlá příroda na jaře hýří svěžími barvami a nejinak by tomu mělo být i na našem talíři. Jarní sklizeň totiž nepolahodí jen oku, ale nabízí i vydatný gastronomický zážitek. V dnešním článku se proto podíváme na tři oblíbené druhy jarní zeleniny, u kterých prozkoumáme jejich vliv na zdraví a řekneme si, které lahůdky si z nich můžete doma vykouzlit.
Zobrazit článek