Vznik Československa patří mezi nejvýznamnější milníky naší historie. A přestože od 28. září roku 1918 uplynulo více jak sto let a oba spojené národy se na konci 20. století nakonec rozdělily, stále má smysl si tento důležitý okamžik připomínat, a to například ochutnávkou dobové gastronomie. Vydejte se společně s námi na malý výlet za prvorepublikovými moučníky.
Sražený krém, přepálený karamel nebo spadlý sníh. Tyto nezdary nám mohou pěkně „otrávit“ přípravu oblíbeného dezertu. Jenže jak se jim vyvarovat? Klíčem k perfektnímu výsledku bývá správné použití cukru a dalších surovin.
Podívejte se, na co si v cukrařině dávat pozor.
Podzim je ideální doba, kdy do svého jídelníčku přidat více kořenové zeleniny. Jedním z druhů, který byste určitě neměli opomenout, je červená řepa. Nejen, že svou jedinečnou chutí a barvou krásně oživí spoustu podzimních jídel, ale také velmi prospívá našemu zdraví, a to hned v několika ohledech. Pojďme se na ně společně podívat.