Zdravý svět & životní styl

15 článků

Trendy ze Zdravého světa: Fermentované nápoje

Fermentované nápoje dobývají svět zdravých potravin, a tak není divu, že i v českých obchodech roste jejich nabídka jako po dešti. Mají vysoký obsah probiotik, a tudíž prospívají našemu trávení a podporují naši obranyschopnost. Pokud byste tento přírodní zázrak také rádi na vlastní kůži vyzkoušeli, připravili jsme si pro vás přehled několika nejznámějších druhů.
Zobrazit článek

Alternativní sladidla – která nám prospívají a která spíše škodí?

Cukr. V posledních letech téměř démonizovaná surovina, která je však nedílnou součástí mnoha běžně dostupných, průmyslově vyrobených potravin, ale i domácích receptů. Ve větším množství však škodí našemu zdraví, a proto ho mnozí z nás nahrazují jinými alternativami. V dnešním článku se podíváme, které z nich mohou našemu zdraví prospívat, a naopak jakým je lepší se obloukem vyhnout.
Zobrazit článek

Jak přejít na bezlepkovou stravu

Zjistili jste, že trpíte celiakií nebo máte alergii na lepek? Začít s bezlepkovou stravou může být hlavně na začátku náročnější, ale není čeho se obávat. Na trhu stále přibývají bezlepkové verze konvenčních potravin a také některé restaurace už běžně nabízejí bezlepková jídla ve svém menu, třeba jako naše Restaurace Globus. Pojďme se společně podívat, jak přejít na bezlepkovou stravu.
Zobrazit článek

7 tipů, jak skutečně žít zdravěji

Zdravý životní styl patří mezi jedno z nejčastějších novoročních předsevzetí. Nese s sebou příslib pevnějšího zdraví, lepší fyzičky i více energie. Přesto se ho málokomu daří po celý rok dodržovat. Proč tomu tak je a jak skutečně začít žít zdravější život, se dozvíte v tomto článku.
Zobrazit článek
Můj Globus

Jak posílit imunitu před podzimem

Podzim každoročně přináší nejen krásně zbarvenou přírodu, ale také chladnější počasí, a tedy i větší riziko různých viróz. Aby vám pevné zdraví vydrželo i během nadcházejících měsíců, připravili jsme si pro vás pět tipů ze Zdravého světa, které vám pomohou teplotním výkyvům lépe odolávat a posílí váš imunitní systém.
Zobrazit článek

Restartujte své tělo pomocí detoxikace - 2. díl

V prvním díle naší dvoudílné série o jarním detoxu jsme si řekli o příčinách zanášení organismu škodlivými látkami. Dnes se zaměříme na to, jak se toxinů zbavit a seznámíme se s dalšími metodami detoxikace, abychom se cítili lépe po fyzické i mentální stránce.
Zobrazit článek

Restartujte své tělo pomocí detoxikace - 1. díl

Jaro je skvělé nejen pro pořádné vygruntování vašeho obydlí, ale rovněž nabízí ideální příležitost „uklidit si“ ve vašem těle. Co je to detoxikace organismu a podle čeho poznáme, že naše tělo by takovou očistu potřebovalo? Nejen to si povíme v prvním díle naší dvoudílné série o jarní očistě.
Zobrazit článek

Jak uvařit z tofu, rostlinných nápojů a sýrů beze zbytku

S rostoucími cenami potravin čím dál více přemýšlíme, jak omezit jejich plýtvání. Jednou z efektivních cest, jak ušetřit, je své nákupy i následné vaření lépe plánovat. A abychom vám toto plánování alespoň trochu ulehčili, dali jsme dohromady hned několik tipů, jak v kuchyni využít tři nejoblíbenější výrobky ze Zdravého světa.
Zobrazit článek

Objevte sílu umeboshi švestiček a umeoctu

Už jste někdy slyšeli o švestičkách umeboshi a umeoctu? Pokud vám tyto názvy zatím nic neříkají, v tomto článku vám je rádi představíme. Švestičky umeboshi i umeocet jsou už po staletí neodmyslitelnou součástí tradiční japonské kuchyně. Díky svým zdravotním benefitům, jedinečné chuti a širokému využití byste jim i vy měli dát šanci.
Zobrazit článek

Jak obohatit jídelníček o rostlinnou stravu

Každý rok se statisíce lidí z více jak dvou set zemí účastní tzv. Veganuary (veganského ledna), kdy se snaží přejít (alespoň dočasně) na rostlinnou stravu. Pokud si s touto myšlenkou také pohráváte, nebo si jen chcete od nového roku zpestřit jídelníček novými chutěmi, tady je pár tipů, jak nahradit konvenční suroviny za veganské.
Zobrazit článek
1 z 2