Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou

26.06.2020 | 60 min

Ingredience

1 kg broskví
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
250 g mascarpone
200 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka
1 vanilkový lusk

Postup

  1. Pevnější broskve oloupeme škrabkou na brambory, každou broskev následně nařízneme do kříže a vložíme ji do pekáčku. Mezi broskve dáme kousky rozkrájeného vanilkového lusku a pekáček zakryjeme alobalem. Pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C asi 35-40 minut doměkka.
    Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou
  2. Broskve necháme zcela vychladnout, poté vyjmeme kousky vanilkového lusku a broskvovou dužinu uvolníme od pecky. Vypeckované broskve rukou a nebo vidličkou rozmačkáme.
    Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou
  3. K broskvím přidáme kondenzované mléko a směs dobře zamícháme. V čisté míse smícháme smetanu, mléko a mascarpone a metličkou vyšleháme do pevna.
    Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou
  4. Dáváme pozor, abychom hmotu nepřešlehali. Směs opatrně vmícháme do broskvového základu tak, abychom neztratili objem. Povrch stěrkou dobře urovnáme a vložíme asi na 3 hodiny do mrazničky. V půlce mrazení lžičkou opatrně promícháme, aby se hmota mrazila rovnoměrně.
    Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou
  5. Zmrzlinu podáváme čerstvou, pakliže ji připravujeme do zásoby, tak ji asi 20 minut před podáváním vyjmeme z mrazničky.
    Broskvová zmrzlina s mascarpone a vanilkou

Kategorie:

bez masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky