Steak z tuňáka v sezamové krustě s fazolkami, mrkví, rajčaty a mangem

06.11.2019 | 30 min

Osvěžte svůj jídelníček díky širokému výběru čerstvých ryb na našich pultech! Lehký recept na steak z tuňáka v sezamové krustě od Petr Židek.

Ingredience

Ossobuco

250 g tuňáka
1/3 manga
1 menší mrkev
8 ks cherry rajčat
20 ks čerstvých fazolových lusků
15 g bílého sezamu
15 g černého sezamu
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej
bílý vinný ocet

Postup

  1. Očištěné mango rozmixujeme s troškou olivového oleje a pár kapkami vinného octa. Fazolky uvaříme v osolené vodě 10 minut a poté ihned zchladíme v ledové vodě. Pak je osušíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi s kapkou olivového oleje. Rajčátka rozpůlíme a na suché pánvi opečeme (nejlíp chutnají, když se lehce spálí). Mrkev očistíme a škrabkou naškrábeme na jemné plátky. Takto připravené ingredience smícháme s mangovým pyré, solí a pepřem.
  2. Tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Poté ho zprudka opečeme na rozpálené pánvi (max. 1 minuta z každé strany), aby byl udělaný na medium rare a zůstal krásně šťavnatý. Poté orestujeme bílý a černý sezam na suché pánvi a hotového tuňáka v něm obalíme.
  3. Hotové jídlo ještě můžete zakápnout citronem, ať je chuť ještě víc svěží. Dobrou chuť!

Kategorie:

ryby

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky