Kuřecí supreme s konfitovanými mrkvemi a ciderovou omáčkou

07.11.2019 | 180 min

Vychutnejte si svěží kuřecí supreme podtržené omáčkou z cideru! Jarní recept s vůní Francie pro vás připravil Petr Židek.

Ingredience

Kuře

2 kuřecí prsa s kostí (supreme)
Čerstvě mletý pepř
Sůl
Olivový olej

Ciderová omáčka

200 ml suchého cideru
50 ml smetany na vaření
40 g másla
250 ml kuřecího vývaru
Snítka tymiánu
2 menší šalotky
1/2 menšího citronu

Mrkve

14 menších mrkví
350 ml olivového oleje
Snítka rozmarýnu
Snítka tymiánu
3 stroužky neoloupaného česneku
Citronová šťáva
Čerstvá řeřicha

Postup

  1. Kuřecí prsa osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Rozpálíme si pánev a až se z ní začne kouřit, opečeme na ní prsa z obou stran (začneme kůží dolů, pečeme 3 minuty, z druhé strany pak stačí 1 minuta). Opečená prsa dáme (kůží nahoru) na plech s pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě cca 15 minut.
  2. Na omáčku si nahrubo nakrájíme šalotku a společně se snítkou tymiánu ji lehce orestujeme na oleji. Přidáme cider (lepší je ho tam lít po troškách, protože hodně pění) a až se vyvaří alkohol, přidáme kuřecí vývar. Po svaření, během kterého zredukujeme směs zhruba na půlku původního objemu, vše procedíme přes jemné sítko a rozmixujeme s máslem a smetanou. Hotovou omáčku dochutíme špetkou soli, citronovou šťávou, a ještě lehce zastříkneme ciderem.
  3. Do kastrůlku si nalijeme 350 ml olivového oleje, přidáme snítku tymiánu a rozmarýnu a 3 stroužky neoloupaného česneku. Do oleje přidáme očištěné mrkve a cca 15 minut konfitujeme za velmi nízké teploty (aby olej jen lehce probublával). Nakonec mrkve vysušíme na ubrousku a smícháme s citronovou kůrou, řeřichou a lehce osolíme.
  4. Hotové jídlo na talíři celé posypeme čerstvou řeřichou. 

Kategorie:

kuřecí

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky