Kari se špenátem, koriandrem a jasmínovou rýží

07.11.2019 | 30 min

Někdo to rád ostré! Ochutnejte voňavé kari od My Cooking Diary se špenátem, koriandrem a jasmínovou rýží. 

Ingredience

2 větší stroužky česneku
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky mleté kurkumy
1 lžička římského mletého kmínu
mleté chilli podle chuti
400 g rajčatového pyré
400 ml kokosového mléka
150 g červené čočky
100 g cukety
400 g vařené cizrny nebo cizrny z plechovky
2 hrsti čerstvého baby špenátu
slunečnicový olej
javorový sirup
hrst čerstvého koriandru
voda nebo zeleninový vývar podle potřeby
sůl
jasmínová rýže k podávání

Postup

  1. Ve větším hrnci si rozpalte olej na středním plameni a opečte v něm prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, římský kmín, chilli a kurkumu. Až se koření rozvoní, přilijte rajčatové pyré, kokosové mléko, trochu vody a přisypejte čočku. Všechno pořádně promíchejte, osolte a nechte vařit asi 20 minut, dokud čočka nezměkne.
  2. Zhruba v polovině vaření přidejte na menší kousky nakrájenou cuketu. Směs pak podle potřeby doslaďte javorovým sirupem a dosolte.
  3. Ochucené kari odstavte z plotny a přidejte propláchnutou cizrnu a čerstvý špenát. Špenát po chvilce teplem lehce změkne a můžete podávat.
  4. Hotové kari servírujte s čerstvým koriandrem a rýží.

Kategorie:

bez masa

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky