Pesto z květákové nati

02.04.2020 | 30 min

Ingredience

1h na naložení semínek
nať z 1 květáku
slunečnicová semínka
vlašské ořechy
olivový olej
bylinky dle chuti
sůl
pepř

Postup

  1. Prvním krokem bude příprava slunečnicových semen. V hrnku vody rozmícháme sůl a semínka do něj alespoň na hodinu namočíme. Troubu si mezitím předehřejeme na 200 °C a na plech připravíme pečicí papír.
  2. Naložená semínka slijeme, rozložíme na plech a během pražení je průběžně obracíme tak, aby se rovnoměrně pražila cca 15 minut.
  3. Až bude hotovo, do mixéru postupně přidáme opláchnutou nať z květáku, opražená slunečnicová semínka, vlašské ořechy, olivový olej, bylinky, trochu soli a pepře a vše důkladně promixujeme.
  4. Po prvním ochutnání můžeme dochutit dle libosti.

Hotové pesto se skvěle hodí do omáček na těstoviny nebo do rizota, můžeme ho také využít při dochucení lososa před tím, než ho dáme péci. Díky obsaženému olivovému oleji vám může v mrazničce vydržet až měsíc, stačí jím naplnit klasická tvořítka na led.


Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky