Květákové placičky

02.04.2020 | 30 min

Ingredience

1/2 růžiček  z 1 květáku
1ks větší vejce
hrst strouhanky
sůl
pepř
olej na smažení
zakysaná smetana
bylinky (česnek, majoránka, kmín)

Postup

  1. Nejprve si připravíme květák, který povaříme v mírně osolené vodě do změknutí, a to zhruba 10 minut. Až budou růžičky uvařené, rozmačkáme je vidličkou. Postupně přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek a strouhanku a vytvoříme dobře promíchanou směs.
  2. Ze směsi postupně tvarujeme placičky o velikosti asi 4 cm, které smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Na závěr je vysušíme v papírové utěrce.
  3. Hotové placičky podáváme se zakysanou smetanou smíchanou s bylinkami, navíc je můžeme posypat i parmazánem. Hodí k bramborám, ale také skvěle poslouží jako příloha.

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky