Tyčinky se zelenými olivami

05.06.2020 | 120 min

Ingredience

Těsto:

200 g hladké mouky
150 ml vody
30 ml olivového oleje
5 g soli
1-2 g droždí
1 lžíce nasekaného rozmarýnu
300 g zelených odkapaných oliv

Na dokončení:

2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Do mísy navážíme 150 g hladké mouky, přidáme droždí, nasekaný rozmarýn a zalijeme vodou. Vařečkou umícháme hladké těstíčko a přikryté utěrkou ho necháme asi 1 hodinu odpočívat.
    Tyčinky se zelenými olivami Tyčinky se zelenými olivami
  2. Poté přidáme zbylou mouku, sůl, olivový olej a vypracujeme v hladké a nelepivé těsto. Teprve poté opatrně přimícháme okapané celé olivy.
    Tyčinky se zelenými olivami Tyčinky se zelenými olivami
  3. Do těsta se je nesnažíme zapracovat silou, ale lehkým překládáním těsta tak, aby všechny olivy byly těstem překryté.
    Tyčinky se zelenými olivami
  4. Těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a lehce ho rozplácneme do tvaru kruhu. Rozdělíme ho na 8 cca stejných dílků a každý zvlášť na pomoučené ploše vyválíme do tvaru tenké tyčinky, která bude mít délku jako plech, na kterém je budeme péct.
    Tyčinky se zelenými olivami Tyčinky se zelenými olivami
  5. Tyčinky odkládáme na plech pokrytý papírem na pečení, poté je potřeme olivovým olejem a ihned vložíme do trouby vyhřáté na 240 °C. Pečeme asi 12 až 14 minut dokřupava.
    Tyčinky se zelenými olivami

Nejlépe chutnají ještě vlažné a jsou ideálním doplňkem k pivu či vínu.

Tyčinky se zelenými olivami

Kategorie:

Akční letáky a katalogy

Prohlédněte si aktuální akční nabídku.

Prohlédnout akční letáky